Tunteita herättävä pieni saari Vietnamin edustalla – kaunis luonto, mutta karu historia

Miksi tämä saari tunnetaan paratiisina ja helvettinä?

Monille Vietnamista saattavat tulla ensimmäisenä mieleen sotaelokuvat, ruuhkaiset suurkaupunkien kadut ja epämääräiset ruoat. Todellisuudessa maa tarjoaa toki edellä mainittuja asioita, mutta myös paljon muuta. Noin tunnin lentomatkan päässä Ho Chi Minh Citystä sijaitsee Con Dao, joka tunnetaan paratiisina, mutta myös helvettinä. Kyseinen saari on varsin pieni, mutta tarjoaa matkailijoille lähes autioista hiekkarannoista nauttimista sekä koskettavaa historiaa.

Con Dao ennen

Con Daon saari on nimittäin toiminut vankilasaarena vuosien 1862 – 1975 välisenä aikana. Kyseisenä aikana vankiloissa kuoli noin 20 000 henkeä muun muassa kidutukseen ja pakkotyöhön, kuten saarella sijaitsevan laiturin rakentamiseen, jonka rakennustyöt vaativat 914 ihmisen hengen.

Ensimmäinen saaren vankiloista rakennettiin alunperin ranskalaisten kolonialistien toimesta vuonna 1861. Toinen vankila rakennettiin 1916, kolmas vuonna 1928 ja neljäs 1941. Saarelle päätyi mies- ja naisvankeja, jotka olivat tehneet vakavia rikoksia. Myöhemmin saaren vankilat täyttyivät poliittisista vangeista.

Con Dao nykyään

Nykyään saaren vankilat toimivat turistikohteina. Saarella sijaitsevan museon tietojen mukaan saarella asuu kuitenkin yhä viisi entistä vankia. Tunteita herättävän historian lisäksi saari on todellinen hiekkarantojen ystävien paratiisi. Saarella on myös luonnonpuisto ja ravintoloita, jotka tarjoavat sekä paikallista ruokaa että purtavaa länsimaalaiseen makuun.

Con Dao valokuvaajan silmin

Valokuvattava ei aivan heti saarelta lopu, mutta mikäli haluaa tehdä siitä itselleen helpompaa, kannattaa vuokrata skootteri. Auringonlaskujen ja -nousujen kuvaaminen ei nimittäin onnistu kylästä käsin. Skootteri antaa myös mahdollisuuden päästä paremmille kuvauspaikoille silloin, kuin itse sinne haluaa. Maisemien lisäksi saarella on myös eläimiä, kuten muun muassa rapuja, perhosia, liskoja, apinoita, lintuja ja oravia.

Kuvausmiljöö itsessään on tietenkin myös hyvin erilainen kuin Suomessa. Tuntuukin, että kuvattavaa riittää jatkuvasti ja tästä syystä kameraa kannattaakin pitää mahdollisimman paljon mukana.

Teknologia auttaa kuvaajaa kuvauspaikkojen löytämisessä. Tästä olenkin jo kirjoittanut aiemmin jutussani Kuinka löytää hyvät kuvauspaikat? – Blogit, Instagram ja Google Maps.

Seuraavaksi reissun parhaat kuvat, joista eläinkuvat on kuvattu uudella Tamron AF 70-300mm f/4-5.6 Di LD MACRO 1:2 (Canon) -objektiivilla.

Auringonnousu  Con Dao Vietnam

F/16.0, 10 mm, valotusaika 1/4s, ISO 2500 (auringonnousu)

Auringonlasku

F/16.0, 20 mm, valotusaika 1/30s, ISO 1000 (auringonlasku)

Con Dao Vietanam

F/16.0, 10 mm, valotusaika 1/800s, ISO 640

Con Dao veneet

F/16.0, 10 mm, valotusaika 1/160, ISO 100

Con Dao  Apina

F/9.0, 300 mm, valotusaika 1/60s, ISO 1600

Perhonen Con Dao Vietnam

F/5.6, 300 mm, valotusaika 1/1250, ISO 1250

Rapu Con Dao Vietnam

F/7.1, 218 mm, valotusaika 1/40s, ISO 1250

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.