Mökkeily ja luontokuvaus – ensimmäinen eläinkuva

Mökkeily on paljon muutakin kuin työleiri.

Itse en omista mökkiä, mutta onneksi mökeille pääsemiseen siunaantuu toisinaan mahdollisuuksia. Suomalainen mökkeily tuntuu olevan harvinainen ilmiö kaikessa ihmeellisyydessään ja jopa huvittavuudessaan, kun vertaa maailman muihin maihin. Kaiken työn, syömisen, saunomisen ja rentoutumisen lisäksi mökit tarjoavat myös äärimmäisen hyviä mahdollisuuksia valokuvaamiseen.

Vaikka mökki ei olisikaan oma, tulee paikka sitä tutummaksi, mitä enemmän siellä viettää aikaa. Samalla jopa hieman vahingossa tulee tarkkailtua ympäristöä ja sen muutosta, ja kun oiva tilaisuus koittaa, voi napsia kuvia aina päivän mittaan. Kun paikka on tuttu, tietää minne mennä ja mitä tehdä. Näin ollen kuvaaminen myös helpottuu ja on entistä mielekkäämpää, ja varmasti myös kuvista tulee parempia.

Mökillä käytössä on helposti kaikki vuorokauden ajat kuvaamiseen

Koska mökillä ollaan usein vähintään 1 – 2 päivää, on kuvaajalla myös hyvin käytössään kaikki vuorokaudenajat. Aamujen kuvaaminen helpottuu, koska kuvaaja on jo valmiiksi luonnon keskellä, eli ei siis tarvitse herätä hyvin aikaisin ja matkustaa kuvauskohteeseen.

Sama pätee tietenkin myös muihinkin vuorokaudenaikoihin, joita mökillä vietetään. Yökuvaaminen hyvän sään sattuessa on myös helpompaa, sillä usein mökit sijaitsevat alueilla, joissa valosaastetta ei ole kovinkaan paljoa. Tämän linkin takaa näet valosaastekartan, jonka avulla voit helpommin etsiä paikkoja, joissa kuvata öisin.

Kameran avulla mökkeilyn näkee täysin uusin silmin

Kamera ja kuvaaminen on äärimmäisen hyvä tapa nähdä maailma ja tietenkin myös mökkeily täysin uudessa valossa. Kuten sanottu, kuvaaminen auttaa pitämään silmät auki ja tarkkailemaan ympäristöä ja näkemään muun muassa ympäröivän luonnon ja elämän kauneuden. Samalla kameran avulla voikin palauttaa mieleen mökkeilyn perimmäistä ajatusta, eli luonnon rauhasta nauttimista sekä ympäristön arvostamista.

Maisemien kuvaamisen lisäksi kesäisen mökkireissun muistikortille tallentui myös muutama kuva sammakosta, joka taitaa olla rupikonna. Kyseinen kuva saattoi innoittaa myös uuden objektiivin hankintaan, josta juttua tulevaisuudessa. Uudella hankinnalla saa otettua paremmin kuvia eläimistä.

Rupikonna

F/5.6, 20 mm, valotusaika 1/320, ISO 3200

Metsä ja aurinko

F/13.0, 10 mm, valotusaika 1/800, ISO 400

Puut ympäröi

F/9.0, 10 mm, valotusaika 1/200, ISO 200

Aurinko puiden läpi

F/14.0, 10 mm, valotusaika 1/125, ISO 200

Tyyni aamu

F/9.0, 11 mm, valotusaika 1/250, ISO 400

Iltataivas

F/9.0, 10 mm, valotusaika 1/80, ISO 100

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.