Kuinka löytää hyvät kuvauspaikat? – Blogit, Instagram ja Google Maps

Uniikki vai kuuluisa kuvauspaikka?

Vaikka uniikeissa paikoissa kuvaaminen onkin varsin kiehtovaa, aina se ei ole mahdollista jo pelkästään siitä syystä, että ihminen on levittynyt maapallolla hyvin moneen paikkaan ja joku on varmasti jo ehtinyt ottamaan alueelta omat kuvansa.

Valokuvaamisessa onkin kiehtovaa muun muassa se, että jokainen kuvaaja näkee maailman hieman eri tavalla, ja sen oman tavan voi tuoda muiden nähtäville valokuvien muodossa. Tästä syystä jo kuvattujen paikkojen valokuvaaminen on varsin mielenkiintoista ja samalla myös sopivasti haastavaa.

Kuvauspaikkojen löytäminen sosiaalisen median kautta

Mielestäni hyvän valokuvaajan tulee pitää jatkuvasti silmänsä auki, jotta upeita otoksia saisi tallennettua omalla kameralla. Nykyään tämä tarkoittaa luonnossa liikkumisen lisäksi ehdottomasti myös silmien pitämistä auki sosiaalisen median kanavissa. Aina silloin tällöin esimerkiksi Instagramissa tulee vastaan jokin upea kuva, joka saa aikaan tuntemuksen ”pääsisipä itsekin tuonne ottamaan kuvia”. Usein kuvissa on kerrottu myös sijainti, ja nämä sijainnit päätyvätkin muistiinpanoihini odottamaan kenties sitä hetkeä, kun kyseiselle paikalle tarjoutuu mahdollisuus päästä.

Näyttökuva 2019-11-13 kello 18.22.37

Google Maps käyttöön kuvauspaikkojen etsinnässä

Luonnossa samoilu on kiehtova vaihtoehto löytää upeaa kuvattavaa, ja usein muistikortti täyttyykin varsin tasaista tahtia. Tällöin vastaan saattaa tulla jotain odottamatonta, mutta mikäli haluaa kuvata jotain tiettyä asiaa, kuten auringonlaskua merelle tai laajaa peltomaisemaa, voi avuksi ottaa Google Mapsin ja erityisesti sen tarjoaman satelliittikuvan. Sen avulla voit löytää helposti paikan, jossa voit toteuttaa juuri sen hetken kuvaustarpeitasi. Auringonlaskuun liittyen tarjolla on myös eri sovelluksia, joista voi seurata auringon liikkeitä eli nähdä minne aurinko laskee ja mistä se nousee. Itse käytän tähän Sun Locator –sovellusta.

Näyttökuva 2019-11-13 kello 18.18.49

Valokuvausaiheisia blogeja on netti pullollaan – niistä löytää myös hyviä kuvauspaikkoja

Netti on täynnä suomalaisia ja ulkomaalaisia blogeja. Niitä lukemalla voi oppia kaikenlaista, kuten tietenkin myös löytää upeita kuvauspaikkoja lähialueelta tai vaikka toiselta puolelta maapalloa. Tästä syystä esimerkiksi matkalle lähtiessä on hyvä lukea blogeja ennakkoon, jotta osaa suunnitella matkaansa siten, että matkan varrelle osuu jokin hieno kuvauspaikka.

Muista olla järkevä, eettinen ja kohtelias kuvaaja

Sen täydellisen kuvan ottaminen on usean kuvaajan päätavoite. On kuitenkin syytä muistaa yleinen arvostaminen. Tämä tarkoittaa muun muassa sitä, että ympäristöä ei pidä turmella tai roskata, ihmisten takapihoille tai muille yksityisalueille ei ole syytä mennä ja eläimiä ja muun muassa lintujen pesintää ei saa häiritä. Listaa voisi varmasti jatkaa vaikka kuinka pitkään, mutta jokainen pitäköön järjen mukana kuvaustoiminnassaan. Lisättäköön kuitenkin vielä, että omasta turvallisuudesta on toki myös syytä huolehtia.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.