Uuden Canon EOS 90D -kameran kuvaukset Kalkkirannassa

Oli aika päivittää noin kahdeksan vuotta sitten ostettu kamera uuteen.

Kuten useimmissa harrastuksissa, niin myös valokuvaamisessa tulee jossain vaiheessa vastaan tilanne, jossa alkaa miettimään varusteiden päivittämistä. Canon EOS 1100D tuli hankittua kevättalvesta 2011.

Canon EOS 90D -järjestelmäkamera

1100D-järjestelmäkamera oli varmasti hyvä ostos, sillä sen ominaisuudet ja taso riittivät varsin hyvin valokuvaamisen aloittamiseen ja harjoittelemiseen. Nälkä kasvaa syödessä, joten kevättalvesta 2019 ostamani Canon Sigma 10-20mm f/3.5 EX DC HSM -laajakuvaobjektiivin kaveriksi oli aika ostaa Canon EOS 90D -järjestelmäkamera, joka oli tullut myyntiin syyskuun puolessa välissä 2019.

90D:n merkittävimpiä ominaisuuksia muutaman päivän omistamisen jälkeen ovat olleet 32,5 megapikselin kuvat (1100D:ssä 12,2 megapikselin kuvat), kosketusnäyttö, käännettävä LCD-näyttö, Wifillä siirrettävät kuvat koneelle ja sekä avattaessa että suljettaessa kameran automaattinen kennon puhdistus, jossa kamera ravistelee itse pölyjä pois kennosta ja peilistä. Lisäksi kamerassa on hyvin monta ISO-vaihtoehtoa aina jopa 25600 asti ja Canonin kotisivuilla luvataan, että akun pitäisi kestää 1300 kuvan verran. Lisäksi kamera tuntuu hyvältä ja jämptiltä kädessä, ja opittavaa siitä löytyy vielä paljon.

Ensimmäinen kuvausretki uudella kameralla

Kameraan perehtyminen tapahtui kotioloissa, minkä jälkeen sitä oli päästävä pian kokeilemaan myös tositoimissa eli maisemia kuvaten marraskuun kirpeissä keleissä. Kohteeksi valikoitui minulle uusi paikka, Sipoon Kalkkiranta. Vaikka uusi kamera onkin edeltäjäänsä parempi, tuntui kuvaaminen ottaneen muutaman askeleen taaksepäin, sillä kamera oli vielä vieras.

Uusi muistikortti kiitos – SanDisk Extreme SDHC V30 32GB 90MB/s -muistikortti

Koska kuvien laatu on 90D:ssä parempi, on myös ilmiselvää, että muistikortille mahtuu kuvia vähemmän kuin edeltäjäänsä. Koska muistikortille mahtui nyt huomattavasti vähemmän kuvia, vain hieman yli 100, oli aika päivittää myös muistikortti. Uudeksi muistikortiksi valikoitui SanDisk Extreme SDHC V30 32GB 90MB/s, joka riittää ainakin tässä välissä varmasti tarpeisiini. Nyt kuvia mahtuu noin 600 – 900 kappaletta riippuen asetuksista.

Muistikortin ostaminen vaati hieman perehtymistä, sillä tarjolla on monenlaista korttia ja korteissa on mitä ihmeellisimpiä kirjain- ja numeroyhdistelmiä. Muistikaupan kotisivuilla oli mielestäni hyvin avattu, mitä kirjaimet ja numerot tarkoittavat, joten sieltä kannattaa asiaan käydä perehtymässä.

Seuraavaksi onkin aika siirtyä kuvamateriaalin pariin. Joutsenperhekin päätti pistäytyä paikalle.

Kuvauskalusta

Tässä kuvauskalustoni kokonaisuudessaan jalustan kera.

Joutsenet

Hetken jo epäilin, olivatko joutsenien aikeet hyvät vai pahat. Tällä kertaa vaihdettiin vain katseita.

Kalkkiranta oranssitaivas

F/8.0, 18 mm, valotusaika 1/320, ISO 100

Kalkkiranta vaaleataivas

F/16.0, 20 mm, valotusaika 1/200, ISO 100

Kalkkirantajoutsenet

F/8.0, 18 mm, valotusaika 1/320, ISO 100

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.