Klassikkoaloitus – miksi tämä blogi?

Tuhansien valokuvausblogien joukkoon.

Maailmassa on varmasti tuhansia valokuvausaiheisia blogeja, kuten tietysti myös itse valokuvaajiakin.

Aluksi julkaisin kuviani omalla Instagram-tililläni Imagine There Is Life, josta myös tämä blogi on saanut luonnollisesti nimensä ja jota tietenkin saa käydä seurailemassa 🙂 . Kuvien julkaisemisen tarkoitus oli pääasiassa se, että näkisin oman kehitykseni kuvaamisessa sekä kuvien pienoisessa muokkaamisessa. Toki myös kuvien tykkäykset ja kommentit lämmittävät mieltä.

Valokuvaaminen on mukava harrastus, johon saa varmasti kulutettua rahaa älyttömiä määriä. Kannattaako alussa ostaa kalliita kuvausvälineitä vai onko syytä lähteä liikkeelle halvoilla tarvikkeilla? Tämä on varmasti jokaisen itsensä päätettävissä, mutta itse lähdin liikkeelle noin 800 euron välineillä.

Järjestelmäkamerani on Canonin EOS 1100D, jonka ostin jo useita vuosia sitten. Alkuhuuman jälkeen kamera sai jäädä pölyttymään nurkkiin, mutta kiinnostus valokuvaamiseen on jäänyt kytemään korvien väliin. Kevättalvesta 2019 päätin ryhdistäytyä ja aloittaa kuvaamisen uudella innolla. Nautin luonnossa liikkumisesta ja matkustamisesta, joten miksi en samalla ottaisi kuvia ja jakaisi niitä muiden nähtäväksi? Peruslinssin kaveriksi päätin ostaa Canon Sigma 10-20mm f/3.5 EX DC HSM -laajakuvaobjektiivin.

Kuvassa kamera ja objektiivi, joita käytän. Teksti jatkuu kuvan jälkeen.

Kamera muokattu

Tovi sitten alkoi myös idea blogin kirjoittamisesta kehittyä, jotta voisin kirjoittaa ylös oppimaani ja muita mietteitä kuvaamisesta itselleni sekä tietenkin myös valokuvaamisesta kiinnostuneille. Tulen jakamaan blogissani paljon kuvia sekä avaamaan asetuksia, joilla kuvat on otettu sekä muuta kuviin liittyvää. Jokainen kuva blogissani on minun itseni ottama. Kommenttikentissä olisi ilo nähdä myös muiden kuvaajien vinkkejä tai lisäkysymyksiä.

Moni varmasti saattaa jättää valokuvausharrastuksen aloittamatta siitä syystä, että välineet maksavat liikaa. Haluan omalla toiminnallani inspiroida aloittavia kuvaajia lähtemään liikkeelle niin sanotuista perusvälineistä taitoja kehittäen. On totta, että jokaisen välineen rajat tulevat jossain vaiheessa vastaan ja aika näyttääkin, mihin suuntaan omat välineeni kehittyvät. Tärkeintä on kuitenkin valokuvaamisesta nauttiminen sekä taitojen kehittäminen.

Tervetuloa seuraamaan blogiani – Lauri

Alla näet ensimmäisen Instagramissa jakamani kuvan:

Meiko - Kirkkonummi

Kuva otettu Kirkkonummella Meikon luonnonsuojelualueella. Polttoväli 13mm, f/8.0, valotusaika 1/400, ISO 100

Follow my blog with Bloglovin

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.